2017. 08. 22. Kedd - Menyhért, Mirjan
A Debrecen Televízió a következő saját gyártású DVD-it ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A DVD-k iránti igényét kérjük jelezze az (52)525-120-as telefonszámon, a lemezt postai utánvétellel küldjük el önnek. A megrendelhető DVD-kre valamivel több időt kell várni, mivel azokból csak kérés esetén készítünk újabb példányokat. A DVD-k egységára 3000 forint (kivéve a Krisztus vándorai, valamint Az utolsó remény, melyek 4500 forintba kerülnek).


Megvásárolható DVD-k

Az utolsó remény

„Az Önök dicső partjára nem azért jöttem, hogy boldog nyugalmat élvezzek, hanem hogy mint alázatos kérvényező, hazám nevében, mint szabadon választott politikai feje kérjem az Önök nagylelkű segítségét.” (Kossuth Lajos, 1851. december)

Reménnyel, lelkesedéssel a lelkében lépett Kossuth Lajos 1851. december 6-án New York partjainál, a függetlenség jelképének tartott Egyesült Államok földjére. Az akkori amerikai elnök, Millard Fillmore hívására érkezett. A magyar kormányzót a 19. század egyik legnagyobb államférfijának, az emberi szabadság elkötelezett élenjárójának tekintették. Kossuth Lajos 8 hónapos, amerikai körútjában Magyarország függetlenségének utolsó reményét, lehetőségét látta.
A 9 részt tartalmazó 3 DVD ára 4500 forint.

Krisztus vándorai

A vándor lét hontalanságot és szabadságot hordoz magában. Amerikába kivándorolt magyarjaink is e kettősségben élték meg sorsukat. Ennek emlékei, nyomai jelennek meg a film kockáin és az emlékezők szavaiban. Keserédesek ezek, hiszen múltról, múltba vesző dolgokról szólnak. Ugyanakkor többek ezek, mint a múlt hagyatékai: emberi és közösségi sorsok. Megelevenedik egy alig-múlt világ, melynek emlékei még fellelhetők, sírköveinek feliratai kiböngészhetők, az anyanyelv szavai megérthetők. Olvassuk, nézzük együtt e „palackposta” üzenetét, amivel a vándorok jelzik: „Még vagyunk!” Kocsis Attila Perth Amboy-i lelkész. A Debrecen Televízió 7 részes dokumentumfilm-sorozata az amerikai magyar református gyülekezetek múltját, jelenét és jövőjét mutatja be. A 7 filmet tartalmazó 2 DVD ára 4500 forint.

Debreceni Virágkarnevál 2011

Több százezren voltak kíváncsiak 2011-ben is a Debreceni Virágkarneválra. 13 virágkocsi és 24 csoport mutatkozott be a nagyszámú közönség előtt. A karnevál díszvendége Cegléd volt, de itt voltak az évek óta népszerű olasz zászlóforgatók is.Borzontorz meséi

„Borzontorz, akiről szólnak ezek a mesék, egy olyan kisfiú, aki elhitte, hogy az emberek hátán a lapockák valójában angyalszárny kezdemények. Aki pedig így vélekedik, azt még akkor sem lehet Torzonborznak hívni, ha borzos a haj buksi kobakján. Legfeljebb csak Borzontorznak. Nos, az ő egy esztendejéről szól ez a történet.”

Debrecen és környéke

A Nagytemplom végleges formáját a XIX. század elején nyerte el: 1805-1823 között a magyar klasszicizmus kiemelkedő alkotása épült fel Péchy Mihály tervei szerint. A műemlék-templom 1849. április 14-én jelentős történelmi esemény színhelye volt. Kossuth Lajos itt olvasta fel a Habsburg-ház trónfosztását is tartalmazó Függetlenségi Nyilatkozatot... – ez az, amit a legtöbb ember tud a Nagytemplomról, televíziónk filmjében azonban további érdekességekre is fény derül. (magyar, angol és német nyelven)

Megrendelhető DVD-k

Üzenem az otthoni hegyeknek...

Wass Albert, az erdélyi magyar irodalom egyik nagy alakja Üzenet haza című versének kezdő sorát választottuk filmünk címének. Azért, mert Wass Albert verse - mint ahogy szinte egész irodalmi munkássága - a hazafiságról, a haza iránti büszke ragaszkodásról árulkodik. Arról, hogy a honvágy soha nem múló fájdalomként mart nyomot a szülőföldet elhagyó lelkekbe. A költő tanúja volt ennek, hiszen életének nagyobb részét emigrációban töltötte, 1998-ban a floridai Astorban hunyt el. Az Amerikai Egyesült Államokban, ahol filmünk készült. Magyarok százezrei hagyták el szeretett szülőföldjüket az elmúlt másfél évszázadban, és vándoroltak ki Amerikába. Persze, más és más okból: sokan az itthoni nyomor elől menekültek boldogulásban bízva, mások háborúk utáni kilátástalanságtól félve, ezrek pedig a vérbe fojtott forradalom megtorlása elől, vagy akár csak a reménytelen jövő miatt. Az „erjedő” szocializmus már keveseket űzött el hazájából, mígnem a kivándorlók száma jelentősen megcsappant. Eközben a korábban megérkezettek leszármazottai szépen beolvadtak az amerikai társadalomba. Fogy a magyar Amerikában, de még sokan hiszik, hogy van magyar jövő. És akik hiszik, tesznek is érte: egyházi gyülekezetek, Magyar Házak, öregdiák körök, vasárnapi iskolák, baráti közösségek, népi együttesek, cserkészcsapatok, magyar nyelvű sajtóorgánumok segítségével és közreműködésével tartják össze a magyarságukért és a magyar nyelv fennmaradásáért küzdő honfitársaink közösségét. Őket kerestük fel, és róluk készítettük ezt a krónikát, a Nyugati parttól a Keleti partig…
Az én Bibliám

„Boldog, aki olvassa!” – hirdeti a Jelenések könyve. S boldogok azok, akik vallanak is erről Az én Bibliám című sorozatunkban. Ismert debreceniek bizonyságtételeikben mondják el azt, mit jelent nekik a Szentírás. Milyen hatást gyakorol életükre a Biblia 66 könyve, az Ó- és Újszövetség. Vendégeink arról tesznek bizonyságot, hogyan változott meg életük a Szentírás nyomán. Azokat az idézeteket elevenítik meg sorozatunkban, amelyek sarokpontot jelentettek, utat mutattak, életet határoztak vagy változtattak meg. De minden esetben egyet jelentettek: szorosabb kapcsolatot Istennel.
 

Az igazi Da Vinci

A Debrecen Televízió kiadványa a Modem művészeti múzeum Az igazi Da Vinci tárlatát mutatja be. Leonardo da Vinci gondolkodásmódja minden kor számára izgalmas és rejtélyes. Számtalan geometriai, orvosi, technikai találmány, felfedezés és felismerés, megannyi művészeti remekmű kötődik nevéhez. Ami a reneszánsz polihisztornak 500 évvel ezelőtt nem sikerült, az most honfitársainak igen. Az izgalmas kiállítás felépítésének minden mozzanata érdekes. Erről szól ez a film.


Debreceni Virágkarnevál 2009

Jubileumi Virágkarnevált rendeztek augusztus 20-án Debrecenben. 40. alkalommal vonultak végig a városon a virágkocsik. Idén 16 kompozíciónak és 20 csoportnak tapsolhatott a 200 ezres közönség.
Debreceni Virágkarnevál 2008

Augusztus 20-án ismét a virágoké volt a főszerep Debrecenben. A 39. Virágkarneválon 18 kompozíciót, illetve 20 hazai és külföldi fellépőt láthattak az érdeklődők.

Debreceni Virágkarnevál 2007

Ha augusztus 20-a és Debrecen, akkor az a Virágkarnevál. Idén nyáron 15 virágkocsi és 22 tánccsoport mutatkozott be a karneváli útvonalon és a Nagyerdei stadionban. A 38. Virágkarneválra idén is több mint 200 ezer látogató érkezett Debrecenbe.